Egy hisztérika feljegyzései

Társblogok

2009.05.29. 18:39 Matthew_Bitch

Csábitás és testbeszéd

A meggyőzés, az üzenés, a csábítás nemcsak szavakkal – mozdulatokkal is történhet. A „néma testnyelv” beszédes példája annak, hogyan látnak mások bennünket. Erre keresek választ.

Testtartásunk és mozdulataink magabiztosságról, kétségeinkről vagy őszinteségünkről árulkodhatnak.
- Kezek a csípőn: a szilárdság és némi kihívás jele, ami szembe nézéssel, egyenes tartással párosítva az önbizalom kifejeződése. A főnök előtt nem ajánlott póz, mert agresszivitást sugallhat.
- Egyik vagy mindkét kéz a száj előtt: az illető minden bizonnyal hazudik, vagy legalábbis nem hisz abban, amit mond. A száj előtti kéz semmiképpen nem az őszinteség jele. Vagy önmagában nem bízik, vagy abban nem, akivel beszélget.
- Háromszög formálása az ujjak segítségével: kicsit előrehajolt testtartással, a háromszöget alkotó kezek felfelé mutató ujjaival együtt önbizalmat fejez ki. Ugyanez fordítva (az ujjak lefelé nézve alkotnak háromszöget) határozott szándékra utal.

A szerelembalett


A partner elfogadása, avagy elutasítása – mindkettőről árulkodhat a testtartás.
- A megértés jele a másik utánzása. A beszéd ritmusának, hangerejének, az egymásnak feltett kérdések egyformaságának egy a jelentése: a másik féllel való azonosulási szándék.
- A közeledés jele a nő részéről, hogy a férfi felé fordul kicsit megdőlt testtartással, keresztbe tett lábakkal. Ha a férfi elhúzódik és összekulcsolja a kezét, kár erősködni, a másik megrémült az érdeklődéstől.
- Az elutasítás jele az összekulcsolt testtartás és az elfordított fej. Ha a férfi mégis, ennek ellenére is érdeklődik a nő iránt, összekulcsolt lábai egyikét feléje mozdítja, keze előre lendül, de anélkül, hogy sértő módon behatolna a „privát” zónába.
- A csábítás jele a férfi részéről, ha megigazítja nyakkendője csomóját, lesöpri a képzelt pihéket (valódi) zakója válláról, ellenőrzi mandzsettagombjait, egyszóval „tollászkodik”, mint a hím galamb. A női eszköztár sokkal gazdagabb: hátravetett fej, igéző tekintet, csábos mosoly, elpirulás, a frizura igazgatása.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://matthewpublick.blog.hu/api/trackback/id/tr921151910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.